Sivuillamme voit kilpailuttaa sähkösopimuksesi luotettavasti muutamassa minuutissa ja säästää jopa kymmeniä prosentteja sähkön hinnassa riippumatta siitä, missä ja minkälaisessa talossa asut.
Sähkön siirrosta vastaavaa yritystä et voi vaihtaa tai kilpailuttaa. Halvin sähkö löytyy viisaasti vertaamalla. Sähkön hintaan vaikuttaa esim. asumismuotosi ja sähkönkulutuksen määrä. Sähkön hinta vaihtelee, joten sähkön hinta kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, jotta pitkällä aikavälillä saat parhaan sopimuksen ja aina halvimman sähkön.
Tuntuuko hyvän sähkösopimuksen valinta vaikealta? Pitää ymmärtää ja tietää termit ja sopimusehtojen pykälät, käydä läpi tusina eri sähköyhtiöiden nettisivuja ja yrittää poimia sieltä oleelliset tiedot ja hinnat? Tai sitten voit ilman mitään sitoumuksia vertailla sähkösopimuksia tällä sivustolla. Sähkövertailu on täysin maksutonta ja vie vain muutaman minuutin aikaasi. Tarvitset vain viimeisimmän sähkölaskusi, jotta saat kilpailutettua itsellesi ja perheellesi parhaan sähkösopimuksen.
Halvimman sähkösopimuksen itsellesi saat vertailemalla viisaasti eri sähköyhtiöiden sopimukset tästä (linkki) helposti, nopeasti ja luotettavasti.
Tärkein valintakriteeri on sähkösopimuksen toimiminen omaan kulutukseen.
Taloutesi sähkönkulutus ja asumismuoto vaikuttavat paljon siihen, minkälainen sähkösopimus kannattaa valita.
Kotisi sijainti vaikuttaa myös – maaseudulla sähkö on usein kalliimpaa kuin kaupungeissa.
Sähköyhtiöt tarjoavat erilaisia sähkösopimusmalleja, jotta jokainen kotitalous löytää juuri itselleen parhaimmin sopivan ja edullisimman sähkösopimuksen.
Sähkön hintaa kannattaa pohtia vuosikulutuksen tasolla. Yksittäisen energiahinnan tai perusmaksun perusteella on miltei mahdotonta vertailla sopimuksia ja arvioida mikä sähkösopimus tulee edullisimmaksi.
Sähköä on saatavilla hyvin monilla eri tavoilla tuotettuna. Sähköllä on siis useita alkuperiä, joiden tuotantotavan voi helposti selvittää Suomen Energiaviraston nettisivuilta.
Energialähteitä sähkölle ovat tuulivoima, vesivoima, fossiiliset polttoaineet, maakaasu, maaöljy, ydinvoima, kivihiili, turve, vesivoima, aurinkovoima, ilmalämpöenergia, valtamerienergia, geo- ja hydroterminen energia, biomassa, kaatopaikkakaasut, jätevedenpuhdistamo- ja biokaasut.
Sähkösopimusta valitessa on sopimusehdot syytä käydä huolella läpi ennen sähkösopimuksen allekirjoittamista.
Sopimusehdot on hyvä pyytää itselleen kirjallisesti nähtäväksi. Vähennät tällä lailla riskiä itsellesi epäedullisiin sopimusehtoihin. Sopimusehdoissa määritellään kaikki tärkeät sopimukseen liittyvät asiat, kuten hinnat ja niiden voimassaoloajat.
Sopimusehdoissa voi tulla vastaan yllätyksiä, joita ei osaa ajatella, ellei lue ehtoja tarkasti. Yksi esimerkki voisi olla se, että sopimuksessa perusmaksu on aluksi 0 €, mutta se on nostettavissa sopimuksen mukaisesti ja näin ollen jo muutaman kuukauden kuluttua valitsemasi halvin sähkösopimus ei enää olekaan halvin.
Hyvä asiakaspalvelu kannattaa muistaa varmistaa sopimusta harkitessa. Se voi tuntua turhalta asialta, kun vertailet hintoja ja sopimuksia. Mutta hyvän asiakaspalvelun arvo mitataan silloin, kun sähköt katkeavat syystä tai toisesta, sähkösopimus on unohtunut muuton yhteydessä uuteen kotiin tai jos vaikka laskutuksessa on jotain kysyttävää.
Sähkön hintaa mitataan kilowattitunteina (kWh). Yksi kWh maksaa tavallisesti noin 5-7 senttiä ja sähkön hintaan vaikuttaa moni eri asia, kuten kysyntä ja tarjonta – käytännössä esim. sääolosuhteet ja sähkön käyttäminen. Vuonna 2019 sähkön spot-keskihinta pörssissä oli 5,46 snt/kWh (sis. alv.).
Sähkön hinta koostuu sähkösopimuksesta, jonka voit vapaasti valita itse sekä siirtomaksusta, joka määrittyy asuinpaikkasi mukaan.
Sähkösopimuksissa on monia eri vaihtoehtoja. Tyypillisin sähkösopimus koostuu perusmaksusta (muutama euro kuukaudessa), sähkön käytöstä (kWh) ja sähkön siirrosta.
Sähkön markkinahinta muodostuu monesta eri tekijästä. Sähkön hintaan vaikuttaa kysyntä- ja tarjontatilanne, vesitilanne, polttoaineiden hinnat, lämpötilat, sää, suurten voimantuotantoyksiköiden tila, ympäröivät markkinat ja niiden hintatasot sekä päästöoikeuden hinta.
Sähkön myynti on vapautettu kilpailulle vuonna 1998, jonka jälkeen sähkönmyynnissä on vallinnut vapaa kilpailu. Sähkönmyyjät voivat tarjota sähköenergiaa päättämillään hinnoilla kaikkialle Suomeen.
Jokaiselle jakeluverkkoyhtiölle on määritetty Suomessa oma toimialueensa. Siirtohintaan vaikuttavia asioita ovat mm. sähköverkon sijainti, rakenne ja asiakasmäärä / -tiheys.
Sähkön siirto ja jakelu on Suomessa laillista monopolitoimintaa. Sähkön siirtohinta ei muutu riippuen siitä, miltä sähkön myyntiyhtiöltä ostat sähkön.
Määräaikainen sähkösopimus sitoo asiakasta sovitun määräajan.
Sopimusten kestot vaihtelevat ollen normaalisti 1-3 vuotta.
Vuoden määräaikainen sopimus sitoo asiakasta vuoden ja kahden vuoden kaksi vuotta.
Poikkeuksen sääntöön tekee kolmen vuoden määräaikainen sopimus.
Se sitoo sähkön myyjää kolme vuotta mutta asiakasta vain kaksi vuotta, jonka jälkeen sähkösopimuksen voi irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla.
Määräaikainen sähkösopimus voidaan useimmiten päättää ennen sopimuskauden päättymistä.
Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on voimassa toistaiseksi, eli voit halutessasi irtisanoa sen milloin tahansa. Irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Toistaiseksi voimassa oleva sopimus sopii sinulle, jos haluat vapauden muuttaa palveluntarjoajaa nopeastikin etkä halua sitoutua vuodeksi tai jopa pidemmäksi aikaa.
Yleissähkö on sähkön mittaustapa, joka on käytössä tyypillisesti kerros- ja rivitaloasunnoissa sekä öljyllä, puulla, maalämmöllä tai kaukolämmöllä lämmitettävissä omakotitaloissa ja vapaa-ajan asunnoissa. Se soveltuu parhaiten asuntoihin, joissa ei ole sähkölämmitystä tai sähkönkäyttö on vähäistä ja ajoittuu useimmiten päiväajalle. Yleissähkön hinta ei muutu vuorokauden- tai vuodenajasta riippuen.
Yösähköä käytetään useimmiten kiinteistöissä, joissa on sähkölämmitys ja joissa yöaikainen sähkönkäyttö on suurta.
Yösähkössä on kaksi energiahintaa: päivä- ja yösähkön hinta, joista yösähkö on edullisempaa. Yösähkö on tarkoitettu asiakkaille, joiden nykyinen mittaustapa perustuu yö/päivä-aikajakoon.
Kausisähkö on paras valinta kohteissa, joissa sähkön käyttö painottuu kesäaikaan ja on melko suurta. Kausisähkössä on kaksi energiahintaa: talviarkipäivän ja muun ajan hinta, joista muun ajan hinta on edullisempi.
Kausisähkö on tarkoitettu asiakkaille, joiden nykyinen mittaustapa perustuu talviarkipäivä/muu aika -aikajakoon.
Yksinkertaisesti sanottuna pörssisähkö tarkoittaa reaaliaikaista markkinahintaista sähköä. Pörssisähkön hinta on kaikille käyttäjille sama ja hinta määräytyy päivittäin seuraavan päivän jokaiselle tunnille, eli sähkön tuottajien ja ostajien yhteisen kauppapaikan, hintojen mukaisesti.
Sähköpörssi Nord Poolissa voi tarkistaa tuntispot-sähkön hinnan. Pystyt etukäteen katsomaan paljonko sähkö huomenna maksaa ja suunnitella sähkönkulutustasi sen mukaan. Huomisen päivän tuntispot-hinnat julkaistaan noin kello 14. Palvelussa voi myös vertailla uusia spot-hintoja vanhoihin hintoihin.
Aikasähkö on päiväsähkön ja yösähkön yhdistelmä. Se sopii parhaimmin mm. sähkölämmittäjälle tai suuren osan sähköstä yöaikaan käyttävän kiinteistön omistajille. Aikasähkössä on olemassa kaksi eri energiahintaa; päiväsähköhinta ja yösähköhinta.
Kausisähkö eli vuodenaikasähkö sopii käyttöön pääsääntöisesti yrityksille. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat maatilat, joiden suurin sähkön kulutusaika on kesä.
Kausisähkösopimus sopii hyvin myös sähkölämmitteisille omakotitaloille ja rivitalokotitalouksille, joissa sähköä käytetään myös yöllä, esimerkiksi pesukoneissa.
Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa ja lähes päästötöntä. Tuulivoiman rakentaminen kasvattaa kotimaassa tuotetun energian osuutta ja vähentää tuontiriippuvuutta.
Vesisähkö tuotetaan 100-prosenttisesti vesivoimalla. Vesivoima on päästötön, uusiutuva ja ympäristölleen puhdas energiamuoto. Vesivoimalla tuotettua sähköä valitsemalla pienennät samalla omasta sähkönkulutuksestasi aiheutuvaa hiilijalanjälkeä.
Fortum on suuri, kansainvälinen energiayhtiö, joka on sitoutunut vaativiin ilmastotavoitteisiin. Fortumin arvoihin kuuluvat uteliaisuus, vastuullisuus, rehellisyys ja kunnioitus.
Tarkista Fortumin ajankohtainen tarjous tästä
Kotimaan Energia on maanlaajuisesti toimiva itsenäinen sähköyhtiö. Yhtiön uusiutuvan energian kuukausimaksuun sisältyy Kotimaan Energian vuosittainen tuki John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeisiin.
Tarkista Kotimaan Energian määräaikainen tarjous tästä
Katso Kotimaan Energian toistaiseksi voimassa oleva tarjous tästä
Oomi Energia on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä, joka syntyi kun Oomi Energian perustajat – Vantaan Energia, Lahti Energia, Pori Energia, Oulun Seudun Sähkö sekä Oulun Sähkönmyynti Oy ja sen osakkaat: Oulun Energia, Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia yhdistivät voimansa.
Sähkön hintaa mitataan kilowattitunteina (kWh). Yksi kWh maksaa tavallisesti noin 5-7 senttiä ja sähkön hintaan vaikuttaa moni eri asia, kuten kysyntä ja tarjonta – käytännössä esim. sääolosuhteet ja sähkön käyttäminen. Vuonna 2019 sähkön spot-keskihinta pörssissä oli 5,46 snt/kWh (sis. alv.).
Sähkön hinta koostuu sähkösopimuksesta, jonka voit vapaasti valita itse sekä siirtomaksusta, joka määrittyy asuinpaikkasi mukaan.
Sähkösopimuksissa on monia eri vaihtoehtoja. Tyypillisin sähkösopimus koostuu perusmaksusta (muutama euro kuukaudessa), sähkön käytöstä (kWh) ja sähkön siirrosta.
Etsi viimeisin sähkölaskusi, josta voit tarkistaa kulutuksesi. Voit kysyä kulutustietojasi myös nykyiseltä palveluntarjoajaltasi.
Sähkön kilpailutus ja sinulla parhaan sähkösopimuksen vertailu on täysin maksutonta vertaaviisaasti.fi -palvelussa. Et sitoudu mihinkään, kun vertailet sähkösopimuksia.
Siirtohinnat ovat kiinteät ja niitä et voi kilpailuttaa. Voit kilpailuttaa ja vertailla vain käyttösähkösi.
Voit kilpailuttaa yrityksesi sähkön vaikka Zmarta-sivustolla
Vertaile ensin viisaasti, valitse sitten haluamasi, sinulle parhaiten sopiva sähköyhtiö ja tee heidän kanssaan sopimus. Uusi palveluntarjoajasi hoitaa vanhan sopimuksen irtisanomisen ja kaiken paperityön puolestasi. Sähkön toimitus kotiisi ei missään vaiheessa katkea.
Uusi sähköntoimittajasi tekee tämän puolestasi, kun olet kilpailuttanut sähkösopimukset ja valinnut uuden toimittajasi.
Sivuston takana on Jaakko ja pavunvarsi Oy, Y-tunnus 2952903-9. Sivuston on perustanut Jaakko Lahtinen, joka on tamperelainen yrittäjä ja markkinointialan ammattilainen.
Jaakolla on vuosien kokemus markkinoinnista sekä myynnistä ja on työelämänsä aikana huomannut, että tällaiselle sivustolle saattaisi olla tarvetta.
Yhteydenotot: