Aurinkopaneelien hinta 2023: Näin paljon aurinkopaneelit maksavat (älä maksa liikaa!)

Sisältö:

Aurinkopaneelien hintavertailu: Mikä on asennuksen hinta ja kuinka paljon sähköä paneelit tuottavat?

Harkitsetko siirtymistä aurinkoenergiaan, mutta mietit investoinnin järkevyyttä, takaisinmaksuaikaa ja hinnoittelua? Keitä kuppi kuumaa, laitan puhelin lentokonetilaan ja ota hyvä asento, koska nyt löydät vastaukset kysymyksiisi tästä blogitekstistä!

Tässä artikkelissa syvennymme aurinkopaneelien kiehtovaan maailmaan ja tutkimme niiden kustannuksia varmistaaksemme, ettet maksa liikaa tästä uusiutuvan energian ratkaisusta. Haluat varmastikin rahoillesi parasta vastinetta… ja olet saattanut lukea lehdestä, kuinka “isot pahat yritykset” ovat huijanneet vanhuksia myymällä liian kalliita aurinkopaneeleita. Sille tehdään nyt stop!

Aurinkopaneeleista on tullut yhä suositumpia viime vuosina, kun yhä useammat asunnonomistajat ja yritykset pyrkivät pienentämään hiilijalanjälkeään ja säästämään energialaskuissa. Aurinkopaneelien todellisten kustannusten ymmärtäminen voi kuitenkin olla pelottava tehtävä, kun on otettava huomioon erilaisia tekijöitä, kuten asennus-, laite- ja ylläpitokustannukset. Mutta ei hätää, sillä selvitimme kaikki olennaiset tiedot, joita tarvitset tietoon perustuvan päätöksen tekemiseen. Autamme sinua selviytymään aurinkopaneelimarkkinoilla luottavaisin mielin. Sukelletaan siis mukaan ja selvitetään, miten edullisia aurinkopaneelit voivat olla ja miten ne voivat hyödyttää sekä ympäristöä että lompakkoasi.

Esimerkkihinta: Pieni aurinkopaneelijärjestelmä

Esimerkki tulossa pian.

Esimerkkihinta: Keskikokoinen aurinkopaneelijärjestelmä

Esimerkki tulossa pian.

Esimerkkihinta: Iso aurinkopaneelijärjestelmä

Esimerkki tulossa pian.

Tiivistelmä aurinkopaneeleista

Aurinkopaneelit tarjoavat monia etuja sekä ympäristön että talouden kannalta. Ensinnäkin, aurinkoenergia on uusiutuva ja päästötön energianlähde, mikä tarkoittaa, että sen käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä ja auttaa hidastamaan ilmastonmuutosta. Aurinkopaneelit voivat myös auttaa sinua säästämään rahaa energiakuluissa pitkällä aikavälillä. Kun aurinkopaneelit ovat asennettu, ne tuottavat ilmaista sähköä auringonvalosta, mikä vähentää tarvetta ostaa sähköä verkosta. Tämä voi johtaa huomattaviin säästöihin sähkölaskussa vuosittain.

Pitää myös muistaa, että aurinkopaneeleilla ei ainoastaan säästä sähkön hinnasta, vaan kun sähköä ei joudu ostamaan niin paljoa, säästyy myös sähkön siirtomaksun hinta.

Lisäksi aurinkopaneelit lisäävät kiinteistön arvoa ja voivat houkutella potentiaalisia ostajia, jos päätät myydä kotisi tulevaisuudessa. Kaiken kaikkiaan aurinkopaneelit tarjoavat monia etuja sekä ympäristölle että taloudelle.

Lue lisää aurinkopaneeleista tästä blogitekstistä.

Aurinkopaneelien hintaan vaikuttavat tekijät

Aurinkopaneelien kustannuksiin vaikuttaa useita tekijöitä. Ensinnäkin, aurinkopaneelien hinta riippuu niiden kokonaistehosta. Suurempi paneelien kokonaisteho johtaa korkeampaan hintaan. Mitä tehokkaammat paneelit, sitä enemmän sähköä ne tuottavat – sitä enemmän aurinkopaneelijärjestelmä myös maksaa.

Lisäksi aurinkopaneelien hintaan vaikuttavat myös niiden laatu ja tehokkuus. Korkealaatuiset paneelit, jotka tuottavat enemmän sähköä auringonvalosta, voivat olla kalliimpia kuin edullisemmat vaihtoehdot.

Voit laskea arvioidun hinnan laskurilla.

Aurinkopaneelien asennuskustannukset

Lisäksi asennuskustannukset vaikuttavat aurinkopaneelien hintaan. Asennus on usein useamman miehen homma. Asentajat ajavat työmaalle joka tapauksessa, joten mitä isompi ja tehokkaampi järjestelmä asennetaan, sitä halvempi asennuksen hinta on suhteessa. Eli yhtä paneelia ei kannata asentaa, koska silloin asennuskustannukset ovat suhteessa erittäin kalliit. Kannattaa laskea aurinkopaneelien määrä kerralla sopivaksi, jotta ei tarvitse myöhemmin asentaa lisää ja maksaa asennusta toiseen kertaan.

Muista kuitenkin, että aurinkopaneelimyyjä haluaa myydä mahdollisimman paljon paneeleita, koska tällöin hänellä on paras provisio.

Miten kattomateriaalit vaikuttavat aurinkopaneelien asennukseen ja hintaan?

Tietyt kattomateriaalit saattavat vaatia erityisiä kiinnikkeitä aurinkopaneeleihin, mikä voi nostaa kokonaiskustannuksia. Aurinkopaneeleita tarjoava yritys todennäköisesti kysyykin jo tarjous-/kartoitusvaiheessa mistä materiaalista katto on tehty. Jos aurinkopaneelimyyjä on kotikäynnillä, myyjä voi tehdä helposti kartoituksen katsomalla katolle tai tarvittaessa käymällä siellä.

Kun pyydät tarjousta, varmista että tarjous sisältää koko asennuksen kiinnikkeineen. Sinun tehtävä ei ole maksaa ylimääräistä asennusvaiheessa. Jos yritys on mokannut tarjousvaiheessa eikä ole huomannut sisältää mahdollisia erityisiä kiinnikkeitä tarjoukseen, se jääköön kyseisen yrityksen tappioksi.

Aurinkopaneelien ylläpito – miten se vaikuttaa hintaan?

Aurinkopaneelien kokonaishintaa laskiessa huomioitavia tekijöitä ovat myös aurinkopaneelien ylläpitokustannukset, kuten puhdistus ja huolto.

Tästä voitaisiin sanoa lyhyesti, ettei aurinkopaneeleita hirveän usein tarvitse huoltaa. Oksat, lehdet ja roskat on hyvä saada pois paneelien päältä, jotta tuotto on mahdollisimman suuri. Myös suuri kerros siitepölyä voi tiputtaa aurinkopaneelin tuottoa, joten tarvittaessa pyyhkäise aurinkopaneelien päältä rätillä tai vastaavalla. Muista turvallisuus.

Jos aurinkopaneelia joutuu huoltamaan, kyse on usein asennusvirheestä (kuten irtoutuneesta liittimestä) tai rikkinäisestä paneelista. Tällöin huolto kuuluu takuun piiriin. Selvitä takuuaika ennen sopimuksen kirjoittamista.

Keskimääräinen aurinkopaneelien hinta

Aurinkopaneelien hinta vaihtelee suuresti riippuen useista tekijöistä, kuten paneelityypistä, asennuspaikasta ja valmistajasta. Keskimäärin aurinkopaneelien hinta voi vaihdella noin 5000 € –15000 € euroa asennettuna. Tämä hinta sisältää sekä paneelit että asennuskustannukset. On kuitenkin tärkeää huomata, että nämä ovat vain suuntaa-antavia hintoja, ja todellinen hinta voi vaihdella suuresti tapauskohtaisesti.

On suositeltavaa pyytää useita tarjouksia eri aurinkopaneelitoimittajilta ja vertailla niitä ennen päätöksen tekemistä. Tämä auttaa varmistamaan, että saat parhaan mahdollisen hinnan aurinkopaneelien asennukselle.

Yrityksille aurinkopaneelit maksavat lähtökohtaisesti 20 000 eurosta ylöspäin (+alv), koska kohteet ovat niin paljon isompia kuin yksityishenkilöillä. Energiatukien alarajat ovat myös n. 20 000 € tuntumassa, joten edullisempaa järjestelmää ei kannata edes ostaa.

Erityyppiset aurinkopaneelit ja niiden kustannukset

Monikide- vai yksikidepaneelit?

Yleisimmät paneelityypit ovat yksikiteiset ja monikiteiset paneelit. Suomen olosuhteissa ei ole juurikaan merkitystä onko aurinkopaneeli monikiteinen vai yksikiteinen. Hinta on suurinpiirtein sama, niin on myös tuotto.

Aurinkopaneelien asennuspaikka – miten vaikuttaa hintaan?

Ensinnäkin, tarvitset aurinkopaneelijärjestelmälle asennuspaikan. Aurinkopaneelit voi asentaa katolle tai maa-asennuksena. Yleensä paneelit asennetaan katolle, mutta ei maa-asennuksessakaan mitään väärää ole. Tähän toki tarvitaan hieman joutomaata, jota ei tarvita muihin tarpeisiin. Jos asennuskohde on hyvin korkealla, voi siitä tulla lisäkustannuksia. Pyytämällä kirjallisen tarjouksen aurinkopaneeliyritykseltä saat kokonaishinnan tietoosi.

Enemmän kokonaishintaan vaikuttaa kotisi sijainti. Jos asut Lapissa, älä pyydä tarjousta turkulaiselta aurinkopaneeliyritykseltä. Tai jos pyydät, kannattaa pyytää myös paikallisilta yrityksiltä. Yritykset, jotka ovat fyysisesti kaukana, joutuvat laskemaan tarjoukseen myös polttoaine- ja majoituskustannukset.

Asutko omakotitalossa? Lue lisää tästä omakotitaloasujan aurinkopaneeleista.

Kannustimet/tuet aurinkopaneelien asennukselle – huomioi tämä hinnassa!

Suomessa aurinkopaneelien asennuksesta saa kotitalousvähennystä, joka on merkittävä summa aurinkopaneelien kokonaishintaan suhteutettuna.

Voit saada kotitalousvähennystä, mikäli asennutat aurinkosähköjärjestelmän kotiisi, vapaa-ajan asuntoosi, vanhempiesi tai isovanhempiesi kotiin.

Kotitalousvähennyksen määrä aurinkopaneelien asennukseen 2023

Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä.

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa. Jos olette pariskunta, tämän saa vielä tuplana.

Käytännässä kuitenkin kotitalousvähennys asennusta kohti on aurinkopaneeleissa noin 1000 €. Tämä on laskettuna keskimääräiseen n. 10 000 € arvoisen aurinkoenergiajärjestelmän hankintaan, jolloin asennuksen osuus on reilut 2000 €.

Tarkan asennuksen määrän kokonaishinnasta näet laskusta/kuitista.

Voit siis laskea, että jos aurinkopaneelit kokonaisuudessaan asennuksineen maksaa 10 000 €, saat kotitalousvähennystä 1000 €, joten maksettavaa jää 9000 €.


Käy täyttämässä aurinkopaneelilaskuri, joka laskee arvioidun hinnan (ja ottaa huomioon kotitalousvähennyksen).

Paljonko yksi aurinkopaneeli maksaa?

Sisältö tulee myöhemmin.

Paljonko aurinkopaneeleita omakotitaloon?

Sisältö tulee myöhemmin.

Paljonko yksi aurinkopaneeli tuottaa sähköä?

Sisältö tulee myöhemmin.

Montako aurinkopaneelia tarvitaan?

Sisältö tulee myöhemmin.

Aurinkopaneelien tuoton ymmärtäminen

Aurinkopaneelien tuotto (ROI) on tärkeä tekijä, jota on harkittava aurinkopaneelien hankinnassa. ROI kuvaa ajanjaksoa, joka tarvitaan aurinkopaneelien asennuskustannusten takaisin saamiseen säästöjen kautta. ROI voi vaihdella suuresti riippuen aurinkopaneelien kustannuksista, energiahinnoista ja säästöistä, joita saat aurinkopaneelien avulla. Yleensä aurinkopaneelien ROI on noin 5-10 vuotta. Tämä tarkoittaa, että saat asennuskustannukset takaisin säästöinä 5-10 vuoden kuluessa. On tärkeää tarkastella oman tilanteesi ja laskea arvioitu ROI ennen aurinkopaneelien hankintaa. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, kuinka nopeasti aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin ja tuottavat säästöjä pitkällä aikavälillä.

Kuinka välttää liian korkeat aurinkopaneelien hinnat

Aurinkopaneelien hankinnassa on tärkeää välttää liian korkeita hintoja. Tässä on joitain vinkkejä, joiden avulla voit saada parhaan mahdollisen hinnan aurinkopaneelien asennukselle. Ensinnäkin, tee perusteellinen vertailu eri aurinkopaneelitoimittajien välillä. Pyydä useita tarjouksia ja tutki niitä huolellisesti. Vertaa hintoja, paneelien laatua, takuita ja muita tärkeitä tekijöitä ennen päätöksen tekemistä. Toiseksi, tutki hallituksen kannustimia ja verohyvityksiä, jotka voivat auttaa alentamaan aurinkopaneelien kustannuksia. Kolmanneksi, harkitse erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, kuten lainoja ja leasing-sopimuksia, jotka voivat auttaa levittämään aurinkopaneelien kustannuksia pidemmälle aikavälille. Lopuksi, älä unohda ottaa huomioon aurinkopaneelien pitkän aikavälin säästöjä energiakuluissa. Vaikka aurinkopaneelien asennus saattaa tuntua kalliilta aluksi, ne voivat tuottaa huomattavia säästöjä vuosittain, mikä tekee niistä kannattavan investoinnin pitkällä aikavälillä.

Rahoitusvaihtoehdot aurinkopaneelien asennukselle

Sisältö tulee myöhemmin.

Vinkkejä parhaiden aurinkopaneelitarjousten löytämiseen

Etsitkö parhaita tarjouksia aurinkopaneelien hankintaan? Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua löytämään parhaan mahdollisen diilin:

1. Tee hintavertailua eri tarjoajien välillä.

2. Tutki aurinkopaneelien valmistajien maine ja asiakasarvioinnit.

3. Kysy tarjouksia useammalta tarjoajalta ja pyydä heitä kilpailemaan hinnasta.

4. Hyödynnä osavaltion tarjoamia tukia ja kannustimia.

5. Keskustele asiantuntijoiden kanssa ja pyydä heidän suosituksiaan.

Yleisiä harhaluuloja aurinkopaneelien hinnoista

Aurinkopaneelien hinnat saattavat aiheuttaa joitain harhaluuloja. Tässä muutamia yleisiä väärinkäsityksiä, jotka kannattaa selvittää:

1. Aurinkopaneelit ovat liian kalliita.

2. Aurinkopaneelit eivät ole taloudellisesti kannattavia.

3. Aurinkopaneelien hinta ei sisällä kaikkia kustannuksia.

4. Aurinkopaneelit vaativat liian paljon huoltoa ja korjauksia.

5. Aurinkopaneelien asentaminen on monimutkaista ja hankalaa.

Yhteenveto ja lopulliset ajatukset

Aurinkopaneelien hankkiminen voi olla merkittävä investointi, mutta se tarjoaa pitkäaikaisia etuja sekä ympäristölle että taloudellesi. On tärkeää ymmärtää aurinkopaneelien hintoja ja vertailla eri vaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä. Huomioi aurinkopaneelien tyyppi, asennuskustannukset, valmistajien maine, valtion tarjoamat kannustimet ja rahoitusvaihtoehdot. Tee hintavertailua ja pyydä tarjouksia useammalta tarjoajalta. Muista myös selvittää yleisimmät harhaluulot aurinkopaneelien hinnoista. Kun otat kaikki nämä tekijät huomioon, voit tehdä tiedostetun päätöksen ja nauttia aurinkopaneelien tuomista eduista.

Lopuksi, aurinkopaneelien hankkiminen voi olla askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Säästä energiaa, säästä rahaa ja vähennä hiilijalanjälkeäsi aurinkopaneelien avulla.

Käy täyttämässä aurinkopaneelilaskuri tästä, niin saat arvioidun hinnan tietoosi.

Jaa artikkeli

Muuta aiheeseen liittyvää

Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit omakotitaloon: Säästöjä ja ympäristöhyötyjä

Aurinkopaneelit omakotitaloon: Säästöjä ja ympäristöhyötyjä Haluatko säästää rahaa ja maapalloa? Aurinkopaneelit ovat täydellinen ratkaisu omakotitaloihin. Tutkimusten mukaan aurinkopaneelit voivat tuottaa 20-60 % kodin energiankulutuksesta, mikä